Свържи се с нас: info@beautyforceacademy.bg Следвайте ни

BeautyForce Academy - когато обучението е стандарт

Публикуван на:
Последна редакция:

Здравейте, моето име е Жулиета и съм директор на BeuatyForce Academy Bulgaria. Искам да ви разкажа нашата история, която започна преди повече от 12 години.

През 2008 г. имахме щастието да започнем партньорството ни със световната марка Jean d’Arcel Cosmetique. Общуването с професионалисти от цял свят ни мотивира да пренесем част от тази култура и технологии и на местна почва – така се появи и нашата обучаваща институция. Стараем се да обучим курсистите не само в тънкостите на професиите, но и да дадем основи на бизнес мислене, през което ние успешно сме преминали.

Професиите, по които обучаваме са козметика, фризьорство, маникюр (педикюр, ноктопластика), грим и масаж - като части от професия “Козметик”.

През последните 6 години през ЦПО "Бютифорс" преминаха над 200 курсиста. Горди сме, че половината вече развиват собствен бизнес. Успяхме да ги научим на професионално и отговорно отношение към клиентите, да гонят успеха и да бъдат готови да усъвършенстват своите умения.

Стараем се да предоставим модерна база на обучение, в която добрата подготовка се придобива чрез съвременните технологии в бизнеса на козметичните салони - ултразвук, галваничен ток, микроиглена мезотерапия, радиочестотен лифтинг, хидродермабразио, дермабразио, кавитационен ултразвуков пилинг, лифтинг козметични продукти.

Бъдещето на козметичния бизнес е свързан с технологичното развитие на сектора и ние възпитаваме модерния подход, който се базира не само на изтънчен професионализъм, отношение към клиентите, но и на модерните иновации в областта.

 

1. Каква е професионалната квалификация на обучаващите в центъра?

Обучителите са професионалисти 3-та степен по съответната професия. По-голямата част от тях имат поне едно висше образование завършено в България, но са избрали професията, по която преподават, преди много години. Например, главният козметик се казва Галя Брезова. Тя е медицинска сестра по образование и козметик 3-та степен с право за провеждане на обучение. Друг обучаващ – Анелия Славчева също е козметик 3-та степен. И двете имат стаж повече от 10 години и множество обучения в страната и чужбина. Теоретичният преподавател Евгения Панчева е икономист по образование, козметик 3-та степен и маркетинг специалист във фирма Бютифорс. Нашият обучаващ по маникюр - Деси Монева е финанист по образование, но освен това е най-известният обучител по маникюр и медицински педикюр в региона. Обучаващият ни фризьор Ренета Младенова е завършила УНСС, но вече 8 години е изключителен коафьор и е ненадмината в поставянето на естествени коси.

 

2. С какви познания курсистите приключват своето обучение?

Познанията, с които нашите курсисти приключват своето обучение, са нашият най-голям повод за гордост. Предоставяме теоретична и практическа подготовка по съответната специалност и подготовка за реалната ситуация на професията. Всеки курсист може да посрещне клиент, да направи анализ на нужната терапия, да я избере и да я приложи.

 

3. Какви са причините един курсист да ви се довери?

Ние подготвяме нашите курсисти да управляват бизнес, като ги поставяме в реална работна среда. В училище Бютифорс се работи само с професионални продукти на марка Jean d'Arcel и ARCAYA, прилагат се съвременни модерни технологии и професионално консултиране за откриване на салон за красота. Аз вярвам, че добрата репутация на центъра за обучение е от съществено значение.

 

4. Валидна ли е дипломата, която получават вашите курсисти? Има ли тя стойност в чужбина?

Въпросът за валидността на дипломите вълнува най-често хора, които имат планове да работят в чужбина. Важно е да отбележим, че в Европа професиите, по които ние преподаваме, се добиват чрез 3 годишно обучение. Тоест подобно обучение е със статут на колеж. Това означава, че диплома “Свидетелство” или “Удостоверение” не може да има същата тежест в страни от Европейския съюз. Въпреки това, ние имаме курсисти, които успешно реализират своята кариера като козметици в Германия и Испания, но под юридическата протекция на западни специалисти.

 

5. Вашата фирма провежда ли семинари и обучения?

Едно от предимствата, което фирма Бютифорс предоставя на своите верни клиенти, е възможността за посещение на международни семинари в Германия, където се придобиват допълнителни умения в база на световно ниво. Подобно обучение е безценно. То поставя нашите клиенти в ситуация на конкурентно предимство в бизнеса с козметика.

 

6. Какво е вашето послание към бъдещите курсисти?

Направете проучване на центровете за професионално обучение. Важно е да изисквате 2 неща – обучение по теория и по практика. Само така бихте имали подготовка да отворите собствен салон. Не само защото така се оцелява на пазара, но и защото влизате в професия, в която лична отговорност за здравето на хората е приоритет.
Още един съвет - доверете се на курс с по-висока стойност и по-голяма продължителнист на обучение. Ниската стойност най-вероятно кореспондира с нивото на умения, които ще придобиете.

 

 

loading...