Свържи се с нас: info@beautyforceacademy.bg Следвайте ни

7 причини да изберем "ВЪРДЖИН" пред "РЕМИ" коси

Публикуван на:
Последна редакция:

През последните години пазарът в България е залят от безброй красиви и привлекателни реклами за екстеншъни от естествена човешка коса. Това е така, защото всяка дама предпочита да блесне на своето парти с красива, лъскава и по възможност дълга коса. Като истински дар от Бог, през последните години красивата коса се превърна в мечтана и желана процедура в много фризьорски и стилистични салони. Поради големият интерес към тази сфера, предлагането се увеличи, а заедно с него и рисковете от нискокачествени, химично обработени, смесени и малотрайни коси. За това бихме искали да предложим тази кратка, но много полезна статия на онези от вас които биха искали да се насладят на естествена, удобна и красива коса.

Ще започнем с разликата между ВЪРДЖИН и РЕМИ коса.

ВЪРДЖИН или девствена коса е отрязана от главата на една единствена жена, не е минавала никаква химична обработка с киселини, само е измита и тресирана и е преминала към поставяне върху клиента.

РЕМИ косите са събирани от стотици жени и мъже, космите имат различна дължина, тъй като са събирани в огромни общи казани, не е спазена посоката на растежа и така косата стои странно твърда. За да се избегне това, РЕМИ косите допълнително са подложени на обработка в киселина, която стопява естесвените люспици на косъма и така посоката на събиране на космите е вече без значение. Този процес завинаги лишава косата от възможност да бъде боядисана.

Предлагаме на вашето внимание 7 акцента, които трябва да имате предвид в избора на коса.

1. Често продават РЕМИ коси за ВЪРДЖИН

За съжаление навсякъде твърдят, че продават ВЪРДЖИН коси, а всъщност продават РЕМИ. Главно заради по-голямата търговска надценка. Една качествена ВЪРДЖИН коса е с приблизителна цена от 700.00 лв за 100 гр. продукт. РЕМИ коси може да намерите между 150.00 и 350.00 лв за 100 гр. продукт.

2. ВЪРДЖИН косите се срещат рядко

ВЪРДЖИН косата се среща много рядко в масовите салони за екстеншъни, докато РЕМИ косите са навсякъде и са обградени с лъскави рекламни снимки. Практически ВЪРДЖИН косите са много по-неугледни на пръв поглед и нямат търговски вид. Често краищата им са изтънели, дори нерядко имат лек цъфтеж. Но самите дължини са блестящи, хомогенни, равни и плътни. За разлика от тях РЕМИ косите са винаги лъскави, в красиви цветове и създават усещане, че още щом ги сложиш ще ги усетиш като свои.

3. Носим ВЪРДЖИМ косите 2 пъти по-дълго от РЕМИ косите

Върджин косите са красиви и без стилизиране от фризьор, а РЕМИ косите задължително трябва да бъдат обработени поне с преса или маша, в противен случай стоят като бухнали и се оплитат. РЕМИ много трудно се стилизират във вид на естествена коса. Това прави употребата на РЕМИ коси 2 пъти по-кратка като време и е съпътствана с редица недостатъци.

4. ВЪРДЖИН косите не са минавали киселинна обработка, а РЕМИ, понеже са събирани от много глави, са минали през киселинна и задължително колористична обработка, за да изглеждат по-добре.

5. ВЪРДЖИН са с гладка структура и цъфтят много рядко. Дори и да са тънки, ВЪРДЖИН косите винаги имат здрава структура на косъма. РЕМИ косите получават цъфтеж на вторият месец от поставянето.

6. ВЪРДЖИН имат финна подвижност на структурата, а РЕМИ са твърди и стоят неестествено.

7. ВЪРДЖИН са много близо до естествената човешка коса и можете да се къпете с тях в морето, а РЕМИ се превръщат в сплетена топка. Освен това ВЪРДЖИН косите не тежат толкова и са приятни за носене.

В BeautyForce Academy  - училището за красота на ЦПО BeautyForce - вие ще се запознаете с най-съвременните постижения в областта на фризьорството и поставянето на естествени човешки коси. Обучението се провежда във фризьорският салон HAIR BOX към Козметичен център Jean d’Arcel, който е базата за обучение на BeautyForce Academy. Салонът е специализиран в провеждането на курсове по фризьорство и курсове за поставяне на естествени човешки коси. Обучанието се води от Ренета Младенова, която повече от 5 години е експерт в областта. Ние работим със 100% естествени сурови, VIRGIN или РЕМИ коси, без примеси. Разполагаме с богата наличност от естествени коси или кучури с кератин, различни цветове и дължини.

За повече информация посетете страницата на Ренета Младенова от тук.

 

loading...